Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Švéd (52) znásilňoval na diaľku: Deti si objednal a potom všetko sledoval!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Na osem rokov väzenia bol vo štvrtok vo Švédsku odsúdený muž, ktorý si objednal sexuálne zneužitie malých detí na Filipínach a potom ho zo svojho domu sledoval cez internet. Podľa tamojších vyšetrovateľov nebude dotyčný pravdepodobne jediným, kto taký zločin spáchal.

Spomínaný 52-ročný muž v rokoch 2008 až 2009 zaplatil miestnym ženám na Filipínach, aby našli deti, ktoré potom podľa jeho návodu pred webovou kamerou sexuálne zneužívali. Preukázaných obetí bolo jedenásť, vo veku od päť do jedenásť rokov.

Ženy dostali za každé znásilnenie v prepočte od 15 do 45 eur, za ktoré údajne nakúpili jedlo, oblečenie a školské potreby pre obete.

Muža sa podarilo usvedčiť okrem iného vďaka dôkazom, ktoré sa našli v jeho počítači, či už to boli chaty, v ktorých diktoval priebeh útokov, alebo kompromitujúce screenshoty, teda snímky obrazovky počítača z daného okamihu uložené ako obrázok v pamäti.

Súd v juhošvédskom Hässleholme tiež nariadil odsúdenému zaplatiť odškodné vo výške v prepočte 107 200 eur, ktoré bude rozdelené medzi obete zneužívania. Prokuratúra žiadala maximálny trest štrnásť rokov za mrežami. Odsúdený vinu odmietal s tým, že sa stal terčom sprisahania.

Ide o prelomový súdny prípad vo Švédsku, pretože muž bol v čase činu v inej krajine ako jeho obete. Kauza dala vznik novému termínu "znásilnenie na diaľku".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu