Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasný prípad z Košíc: Stano zneužíval nevlastnú dcéru (11), chcel jej nahradiť priateľa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: childsupportlawhub.info)

KOŠICE – Zo starostlivého otčima sa vykľul násilník. Košičana Stanislava S. (47) odsúdili na sedem rokov väzenia za zneužívanie nevlastnej dcérky Silvie. Okrem toho, že v tom čase len 11-ročné dievčatko obchytkával na intímnych miestach, neštítil sa ani pohlavnému styku s neplnoletou. S odstupom času vinu priznáva, no svoje hanebné konanie obhajuje tým, že nevlastnej dcérke chcel nahradiť otca aj partnera. Smutný príbeh priniesol denník Korzár.

Silvia mala v čase, keď to všetko začalo, len 11 rokov a Stanovým úchylným chúťkam sa nedokázala brániť. „Po prvý raz sa ma otčim dotýkal, keď som mala 11 rokov. Bolela ma noha, preto ju masíroval a potom ma obchytkával na intímnych miestach,“ spomína na nepríjemné chvíle dievčina. Stano ju údajne hladkal na prsiach aj medzi nohami, čo sa opakovala každého pol roka.

Čudné výchovné praktiky násilného otčima si dokonca nevšimla ani Silviina vlastná matka Gabriela, ktorá ho do bytu priviedla. Prehnaná náklonnosť k dcérke jej síce bola podozrivá, no nepreverovala to. Stanove dotyky tak napokon vyvrcholili pohlavným stykom, ku ktorému malú Silviu prinútil niekoľkokrát, pričom sa jej vyhrážal rozpadom rodiny alebo detským domovom.

K prvému pohlavnému styku ju otčim prinútil, keď mala len 14 rokov a bol si vedomí toho, že je „pod zákonom“. Ani neplnoletosť, ani Silviino odmietanie ho však neodradilo a vždy, keď dostal na dcérku chuť, musela sa mu podvoliť. S odstupom času priznáva, že spravil chybu, no tvrdí, že šlo o obojstrannú náklonnosť. „Všetko medzi mnou a Silviou bolo dobrovoľné. Nevyvíjal som na ňu žiadny nátlak. Bol som si vedomý toho, že nemá 15 rokov a že je to trestné,“ priznal sa.

Svoju obhajobu doplnil tým, že nevlastnej dcérke sa snažil nahradiť nielen otca, ale aj priateľa. Avšak to, že pohlavný styk nebol zo Silviinej strany dobrovoľný, potvrdili aj znalci z oblasti sexuológie a psychológie. Napriek tomu, že u Stana nepotvrdili sexuálnu deviáciu ani psychickú chorobu, dievčaťu diagnostikovali status obete, na ktorej prežité udalosti zanechajú doživotné stopy.

Silvia sa s každodenným utrpením  rozhodla skoncovať až po niekoľkých rokoch a násilného Stana ohlásila v roku 2007 na polícii. Po prepuknutí škandálu skončila na psychiatrii a otčim pred súdom. Ten ho uznal vinným a poslal na 7 rokov za mreže. Stano sa proti verdiktu odvolal, no na zasadnutie krajského súdu poslal iba obhajcu. Keďže kraj verdikt okresného súdu potvrdil, ak by bol Stanislav v súdnej sieni, putoval by rovno do cely. Takto však získal zopár dní slobody navyše. Meno dievčiny a matky bolo zmenené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu