Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Recidivista si slobodu neužil: Po amnestii vykrádal chaty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Pri návrate z nočnej poľovačky chytili poľovníci v okolí Uherského Hradišťa pri čine zlodeja, vykrádajúceho chatu. Ukázalo sa, že ide o nedávno amnestovaného recidivistu. Len v Zlínskom kraji je to tretí prípad, v ktorom figuruje amnestovaná osoba, informoval internetový server iDNES.cz.

Martin Slovák, hospodár poľovníckeho spolku v Jalubí na Slovácku, našiel pri vstupe do chaty nepozvaného hosťa pod stolom. Páchateľ bol prítomnosťou ozbrojených mužov zaskočený a nezmohol sa na nič.

Napokon vysvitlo, že ide o 28-ročného muža zo Záhorovíc, ktorý už predtým vykradol chatu v susedstve a odniesol si z nej plastový ďalekohľad a medené káble.

Recidivista, ktorý skončil v policajnej cele v Uherskom Hradišti, má v trestnom registri päť záznamov, všetky za krádeže. Z väznice v Brne ho na slobodu prepustili 3. januára na základe amnestie prezidenta ČR Václava Klausa.

Keďže hrozí, že by páchateľ mohol pokračovať v trestnej činnosti, polícia navrhla v tomto prípade uvalenie väzby, uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Macalíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu