Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čechov kosí chrípka, v nemocniciach obmedzujú návštevy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Desať ľudí už zomrelo od začiatku zimy v Českej republike na komplikácie spojené s chrípkou. S vážnym priebehom ochorenia leží v nemocniciach 70 ľudí.

 Vyplýva to z aktualizovanej bilancie ministerstva zdravotníctva ČR, o ktorej informoval spravodajský server iDNES.cz. Českí odborníci v stredu vyzvali obyvateľov, aby sa podľa možnosti vyhli pobytu v uzavretých priestoroch s veľkým počtom ľudí. Niektoré nemocnice v ČR už začali obmedzovať návštevy. Zákaz návštev platí už v piatich z ôsmich juhočeských nemocníc.

Ministerstvo zdravotníctva ČR v stredu varovalo, že je potrebné pripraviť sa na veľmi závažný vývoj akútnych vírusových chorôb. Pre lekárov, ktorí si nevedia poradiť, preto ministerstvo zriadilo špeciálnu linku, ktorá je k dispozícii 24 hodín denne a sedem dní v týždni. Lekári sa môžu dovolať do Všeobecnej fakultnej nemocnice, ktorá disponuje množstvom špecializovaných odborníkov a príslušným technickým vybavením.

Ťažký priebeh choroby postihuje najmä pacientov v mladom a strednom veku. Najohrozenejšími skupinami sú ďalej obézni ľudia, tehotné ženy, astmatici a diabetici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu