Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chrípka nepoľavuje: Počet chorých narástol o viac ako sto percent!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V druhom kalendárnom týždni roku 2013 zaznamenal Úrad verejného zdravotníctva takmer 50-percentný nárast akútnych respiračných ochorení. Lekári nahlásili 57 148 takýchto prípadov, čo je nárast chorobnosti o 48,3 percenta.

Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Ochorenie malo komplikovaný priebeh u 1 352 osôb, čo predstavuje 2,4 percentá zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Ochorenia hlásilo 65 percent lekárov pre deti a dorast a 60 percent praktických lekárov pre dospelých. Najviac postihnutou skupinou boli deti do päť rokov.

Lekári v uplynulom týždni nahlásili 6 200 prípadov chrípky a chrípke podobných ochorení, čo predstavuje 10,8 percenta akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom vzrástla chorobnosť o 115,5 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Košickom kraji. Najviac chorých na chrípke podobné ochorenia bolo vo vekovej skupine detí do päť rokov.

V druhom kalendárnom týždni zaznamenali sedem prípadov ťažkého akútneho respiračného ochorenia. Tri prípady zaznamenali v Košickom kraji, dva prípady v Trenčianskom kraji, jeden prípad v Trnavskom kraji a jeden v Žilinskom kraji. Za celú chrípkovú sezónu 2012/2013 bolo hlásených 13 prípadov SARI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu