Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dcéru (†12) zabil žiarlivý otec: Akt vraždy prehrával zúfalej matke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JABLONEC NAD NISOU – Na 26 rokov väzenia odsúdil dnes liberecký krajský súd v Česku Milana Toráka (64), ktorý vlani v septembri v Jablonci nad Nisou dobodal (†12) dcéru.

Dôvodom zločinu bola podľa obžaloby žiarlivosť na manželku, ktorá v tom čase pracovala ako zdravotná sestra v zahraničí. Zavraždením dcéry sa jej muž chcel pomstiť. Informácie priniesol spravodajský server Novinky.cz. Páchateľ prenášal hororové zábery z vraždy cez Skype zúfalej a bezmocnej matke. Predsedníčka súdneho senátu libereckého krajského súdu Eva Drahotová uviedla vo verdikte, že muž zabil dcéru obzvlášť trýznivým spôsobom. Vyhlásila, že "je šokujúce a neopísateľne hrozné, že obrátil čepeľ noža proti dcére, ktorú miloval".

Vo štvrtok na začiatku hlavného pojednávania sa obžalovaný horlivo zaprisahával, že svoju dcéru miloval, ale odmietol vypovedať. Keď svedkovia pred súdom hovorili o tom, aký mal Torák v minulosti harmonický vzťah s dcérou Johankou, obžalovaný sa triasol a plakal. Podľa psychiatra sa u muža s pribúdajúcim vekom stupňovala žiarlivosť na manželku, keď pracovala v zahraničí. Neustále ju kontroloval a sledovanie nadobudlo povahu stalkingu.

Podľa odborného posudku páchateľ neprejavil skutočnú ľútosť a duševnou chorobou netrpí. Išlo o akt pomsty - o prudký afekt agresie voči objektu spoločnej lásky, citovali odborníka Novinky.cz. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu