Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Putina čakalo v Bruseli prekvapenie: Vyskočili na neho tieto nahé prsia!

Obnažené ženy mali na sebe namaľované heslá ako Apokalypsa Zobraziť galériu (8)
Obnažené ženy mali na sebe namaľované heslá ako Apokalypsa (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Aktivistky ukrajinskej feministickej skupiny Femen v piatok uskutočnili ďalší zo svojich protestov proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý pricestoval do Bruselu na jubilejný 30. summit EÚ-Rusko.

Štyri mladé ženy obnažené do pol pása mali na sebe namaľované heslá ako napríklad Apokalypsa, krátko na to, ako vybehli z podzemnej železničnej stanice smerom k budovám európskych inštitúcií ich však zrazili na zem policajti. Počas toho, ako ich viedli preč, vykrikovali slogan Putin, choď do pekla!

Incident sa odohral krátko po príchode Putina na rokovania so stálym predsedom Európskej rady Hermanom Van Rompuyom a predsedom Európskej komisie Josém Manuelom Barrosom. Predstavitelia EÚ pritom čelia nátlaku zo strany európskych zákonodarcov a ľudskoprávnych organizácii, aby počas návštevy ruského lídra kládli dôraz na otázku ľudských práv. Štvrtkový a piatkový summit venovaný vízovej či energetickej politike však podľa očakávaní diplomatov pravdepodobne neprinesie žiadne zásadnejšie výsledky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu