Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putin chce Depardieua: Ponúkol mu ruský pas!

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA- Ruský prezident Vladimir Putin ponúkol dnes francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi ruský pas s tým, že by privítal 63-ročnú hviezdu, ktorá sa dostala do verejného sporu okolo zvyšovania daní s francúzskou vládou.

Putin na tlačovej konferencii v reakcii na otázku o prípade nešetril chválou na Depardieua a ponúkol mu občianstvo, informovala agentúra Reuters. "Ak Gérard skutočne chce mať buď povolenie na pobyt v Rusku, alebo ruský pas, domnievame sa, že táto záležitosť je vybavená a vybavená kladne," povedal Putin.

Francúzsky denník Le Monde dnes informoval, že Depardieu svojim blízkym priateľom povedal, že zvažuje tri možnosti úniku pred novým daňovým režimom vo Francúzsku: presťahovať sa do Belgicka, kde vlastní dom, presídliť do Čiernej Hory, kde má firmu, alebo utiecť do Ruska. "Putin mi už poslal pas," zažartoval si podľa správy.

Gérard Depardieu
Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu  (Zdroj: SITA)

 

Depardieu je v Rusku dobre známy a objavil sa tam v mnohých reklamných kampaniach. Tento rok patril k viacerým západným celebritám, ktoré pozvali na oslavy narodenín Kremľom podporovaného čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. V Rusku tiež vlani pracoval na filme o Grigorijovi Rasputinovi.

Depardieu sa už v Belgicku informoval o tom, ako získať trvalý pobyt, a vyhlásil, že chce vrátiť svoj francúzsky pas a kartičku sociálneho poistenia. Francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault jeho oznámenie kritizoval ako "dosť úbohé" a nevlastenecké. Herec v reakcii vládu obvinil, že chce trestať úspech a talent.

Putin uviedol, že tento spor je podľa neho dôsledkom "nedorozumenia": Depardieu je Francúz, ktorý má veľmi rád kultúru a históriu svojej rodnej krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu