Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poľadovica a sneh potrápili európsku dopravu: Uviaznutý vlak a prevrátená cisterna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN/OSLO - Nemeckých vodičov v noci na dnešok a dnes trápili poľadovica a snehové záveje. Najviac nehôd hlási Sasko a Bavorsko. Tiež škandinávske štáty sa stretávali s rozmarmi zimného počasia, napísala agentúra DPA.

Sneh a poľadovica spôsobili v Bavorsku a Sasku v noci na dnešok rad dopravných nehôd. Chaos, pred ktorým úrady varovali, ale vo väčšine regiónov nenastal. Kvôli snehovým jazykom neboli zjazdné aj niektoré hlavné ťahy v okolí Drážďan, Görlitzu a Bautzenu. Trpezlivosťou sa napríklad museli obrniť vodiči medzi hornolužickými mestami Bautzen a Hochkirch, kde uviazlo asi 30 nákladných a rovnaký počet osobných vozidiel.
    
Rad nehôd sa kvôli poľadovici stal aj v Bavorsku. V Bischofsheime na severe Bavorska sa prevrátila cisterna s 32 tisíc litrami vykurovacieho oleja, vodič vyviazol z ľahkým zraneniam, ale jeho spolujazdec utrpel vážne zranenia.
    
Kvôli hustému sneženia bolo nezjazdných rad ciest aj v Nórsku. Na juhozápade krajiny uviazol v piatok vlak asi 50 kilometrov od Stavangeru, štvrtého najväčšieho mesta krajiny. Asi 115 cestujúcich muselo v súprave stráviť noc, dnes ich potom z miesta odviezli autobusy. Problémy sa nevyhli ani Dánsku a Švédsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu