Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kamarátky (†15) zahynuli spolu: Veronika chcela zachránť Ivetu, obe sa udusili!

Kamarátky Iveta a Veronika zomierali spolu
Kamarátky Iveta a Veronika zomierali spolu (Zdroj: Tv Nova)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dvojnásobná tragédia! Keď dve nerozlučné kamarátky Veronika (†15) a Iveta (†15) neprišli na piatkový tréning tanca, rodičia ich začali spolu s políciou hľadať. Pátranie však skončilo nešťastne, dievčatá našli uväznené medzi balíkmi slamy v plechovom senníku. Po ich hroznej smrti sa objavili sa špekulácie, že rolu v tragédii mohol zohrávať aj alkohol, záchranári totiž neďaleko mŕtvych tiel našli aj fľašu vodky. Informovala o tom Tv Nova.

Na základnej škole v Ledeniciach visí čierna zástava a pri jej vchode žiaci vytvorili pietne miesto s odkazmi a fotografiami spolužiačok Veroniky a Ivety, ktoré v piatok tragicky zahynuli. Najviac sviečok a plyšákov je práve pri plechovom senníku, kde kamarátky prišli o život.

V piatok večer nahlásili rodičia kamarátok Ivety a Veroniky z Ledenic ich nezvestnosť, keď nedorazili na tréning tanca. Policajti spolu s dobrovoľníkmi prečesávali celé okolie obce, no bezúspešne. Až nakoniec ich zvonenia mobilných telefónov dievčat zaviedli do neďalekého senníka. Bolo už však neskoro. Dievčatá ležali mŕtve medzi balíkmi slamy.

„Dispečing záchrannej služby dostal pred pol desiazou večer hlásanie o náleze dvoch dievčat v stohu neďaleko Ledenic,“ informovala vtedy hovorkyňa záchranárov Petra Kafková. Kamarátky sa zrejme snažili vyliezť na naukladané balíky, pričom Veronika spadla medzi ne a nemohla sa dostať von. Iveta sa jej preto snažila pomôcť, no nakoniec aj ona spadla dolu a obe ostali uväznené v niekoľkometrovej hĺbke.

Dievčatám zrejme po neúspešných pokusoch o vyslobodenie došli sily a medzi slamou sa udusili. Kým sa záchranári dostali k ich telám, policajti museli odhrabať obrovské množstvo slamy. Bohužiaľ, mohli už len konštatovať smrť. Podľa privolaného lekára dievčatá zomreli ešte pred príchodom záchranárov a už im nebolo pomoci.

Objavili sa špekulácie, že v tragickej udalosti mohol zohrať rolu aj alkohol. Na mieste, kde kamarátky prišli o život totiž záchranári našli fľašu vodky a krabicu džúsu. Či z nej Veronika a Iveta pred šplhaním na stoh aj pili, sa zatiaľ nepotvrdilo. Podľa známych však boli dievčatá bezproblémové a v škole mali výborný prospech.

Rodina a príbuzní dievčat sú ich hroznou smrťou zdrvení. Otrasený je aj majiteľ pozemku, na ktorom k tragédii došlo. Všetky stohy slamy sú podľa neho označené varovaním pred vstupom nepovolaných osôb a vraj sa často stretáva s tým, že musí odtiaľ vyháňať deti, ktoré sú často aj omnoho mladšie ako boli školáčky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu