Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vo Francúzsku zatkli dvoch spolupáchateľov strelca z Toulouse

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TOULOUSE - Francúzska polícia v utorok zadržala dvoch údajných spolupáchateľov strelca Mohameda Meraha, ktorý v marci v okolí francúzskeho mesta Toulouse zabil sedem ľudí.

Jedného zo spolupáchateľov Charla Mencarelliho, ktorého polícia popísala ako člena kočovníckej komunity, zatkli v meste Albi. Jeho bývalú partnerku zatkli v jej byte v Toulouse a oboch predviedli na vypočutie. Sú podozriví, že Merahovi poskytli pomoc pri uskutočnení jeho útokov.

Vo väzbe sa stále nachádza aj Merahov brat Abdelkader, ktorý je tiež podozrivý zo spolupáchateľstva. Jeho druhý brat Abdelghani predtým polícii povedal, že Mohamed Merah mal spolupáchateľov vrátane člena kočovníckej komunity, ktorý pre neho ukradol motorku použitú pri útokoch.

Dvadsaťtriročný Francúz alžírskeho pôvodu Mohamed Merah má na svedomí životy troch členov výsadkárskej jednotky v Montaubane a Toulouse ako aj vraždy na toulouskej židovskej škole, kde zabil tri deti a rabína. V marci ho po viac ako 30-hodinovom obliehaní jeho bytu v Toulouse usmrtili francúzske špeciálne sily. Merah bol inšpirovaný teroristickou sieťou al-Kájda a pred útokmi navštívil Afganistan a Pakistan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu