Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rukojemnícka dráma v Toulouse: Psychicky chorý ozbrojenec prepustil už dve ženy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOULOUSE - Ozbrojenec, ktorý dnes vo filiálke banky Crédit Industriel et Commercial (CIC) v centre francúzskeho mesta Toulouse zajal štyri osoby ako rukojemníkov, nekonal podľa vlastných slov kvôli peniazom, ale z náboženských dôvodov.

Muž, ktorý mal podľa informácií vyšetrovateľov v minulosti problémy psychického charakteru a liečil sa na psychiatrii, prepustil medzičasom na slobodu už dve ženy spomedzi štvorice rukojemníkov.

Prokurátor Michel Valet ho označil za páchateľa, ktorý koná z náboženského presvedčenia. Okolie dejiska rukojemníckej drámy polícia už skôr hermeticky uzavrela. Z neďalekej školy evakuovali žiakov. Prepadnutá filiálka banky CIC sa nachádza iba 100 metrov od domu Mohameda Meraha, ktorý v marci tohto roka zastrelil v Toulouse troch vojakov, jedného rabína a tri židovské deti. Tohto páchateľa inšpirovaného al-Káidou neskôr zabili členovia francúzskej jednotky špeciálneho určenia RAID pri prestrelke v jeho dome.

Aj o mužovi, ktorý má na svedomí dnešný prepad, informovali médiá ako o niekom, kto sa hlási k teroristickej sieti al-Káida. Polícia však pre opodstatnenosť tohto tvrdenia nemá zatiaľ žiadne indície. Údajne ide o schizofrenika, ktorý prerušil terapiu. Jeho sestra pre francúzske médiá uviedla, že jej 26-ročný brat bol už ako dieťa v opatere zdravotníkov, že to prehnal a má strach z okolia. Pre policajtov však prípadné psychické problémy páchateľa neznamenajú, že by bol menej nebezpečnou osobou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu