Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Otec zabitého strelca z Toulouse: Žaluje políciu za smrť syna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Otec francúzskeho islamistu Mohameda Meraha, ktorého zabila polícia po tom, ako zastrelil sedem ľudí, podal dnes v Paríži oficiálne žalobu za "vraždu" svojho syna.

Právnička Mohameda Benalela Meraha, ktorý žije v Alžírsku, uviedla, že žaloba je proti tým, "ktorí dali príkazy z vedenia polície". Informovala o tom stanica BBC.

Ozbrojeného 23-ročného mladíka zastrelili bezpečnostné zložky v jeho byte v Toulouse po 32-hodinovom obliehaní, keď sa odmietal vzdať a snažil sa uniknúť. Priznal sa pritom k zabitiu troch vojakov, troch židovských detí a učiteľa v Toulouse a susednom meste Montauban. Jeho chladnokrvné vraždy, ktoré si filmoval, šokovali Francúzsko.

Mohamed Benalel Merah krátko po smrti syna z 22. marca vyhlásil, že bude žalovať francúzsku vládu. Francúzska právnička Isabelle Coutantová-Peyreová, ktorá pomáha alžírskej advokátke, podala dnes žalobu na parížskom súde.

"Je to žaloba proti nemenovaným osobám za vraždu s priťažujúcimi okolnosťami týkajúca sa tých, ktorí dali príkazy z vedenia polície," uviedla Coutantová-Peyreová.

Otec Mohameda Meraha v marci vyhlásil, že polícia mohla použiť uspávací plyn a chytiť jeho syna živého, ale "oni ho radšej zabili". "Keby som bol otcom takéhoto monštra, mlčal by som od hanby," reagoval vtedajší premiér Alain Juppé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu