Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Metódy ľudových liečiteliek nezabrali: Pacient ich zabil kladivom a sekerou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Životom zaplatili dve ľudovej liečiteľky za nepodarenú terapiu, ktorú stanovili istému obyvateľovi prímorského kraja na ruskom Ďalekom východe. Rozhorčený pacient jednu zabil kladivom, druhú sekerou. Dlhoročný trest väzenia, ku ktorému bol odsúdený, si ale podľa médií vzhľadom k závažnému ochoreniu zrejme nestačí odpykať.

Dvojnásobná vražda bola spáchaná v obci Roščino, ktorá leží asi 400 kilometrov severovýchodne od Vladivostoku. Jej obyvateľ, ktorého meno nebolo zverejnené, trpel pokročilou formou tuberkulózy. Keď sa jeho zdravotný stav po hospitalizácii nezlepšoval, obrátil sa o pomoc na dve miestne liečiteľky. Tie na ňom podľa serveru Vesti uplatňovali "netradičné" liečebné metódy.

V októbri roku 2010 prenikol v noci do domu jednej z nich a rozbil jej hlavu kladivom. Pretože policajti vraha nedopadli, stačil v júli 2011 zasadiť druhej liečiteľke šesť rán do hlavy sekerou. Vyšetrovateľom povedal, že si trest zaslúžili za neúspešnú liečbu a podvod. Prímorský krajský súd v týchto dňoch odsúdil dvojnásobného vraha na 14,5 roka väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu