Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Česko vystrašili ozbrojení moslimovia: Militantné zábery z brnenskej mešity!

Moslimovia so samopalmi vyvolali zdesenie Zobraziť galériu (3)
Moslimovia so samopalmi vyvolali zdesenie (Zdroj: blog idnes.cz Lukáš Lhoťan)

BRNO – Žart či hrozba? Internetom kolujú šokujúce fotografie, ktoré odhaľujú čudnú zábavku českých moslimov v priestoroch brnenskej mešity. Na jednej z nich mladík drží napodobeninu samopalu AK-47, ktorý patrí medzi obľúbené zbrane teroristov z palestínskeho hnutia Hamas. Na iných sa zas vyznávači islamu fotia v akčných pózach pri prestrelke airsoftovými pištoľami. Informoval o tom portál idnes.cz.

Fotografie, ktoré vyvolali zdesenie medzi Čechmi, zverejnil na svojom blogu bývalý moslim Lukáš Lhoťan. Podľa neho zábery potvrdzujú informácie, že neustále rastúca moslimská komunita je hrozbou. Jedna zo štyri roky starých snímok zachytáva mladíka ležiaceho na koberci v brneneskej mešite a držiaceho napodobeninu samopalu AK-47 - obľúbeného modelu palestínskych teroristov.

 

Česko vystrašili ozbrojení moslimovia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: blog idnes.cz Lukáš Lhoťan)

 

V tom čase malo byť vo svätostánku asi 10 ľudí, ktorí sa namiesto modlenia zabávali streľbou na terč a fotografovaním v akčných pózach so zbraňami. Hlavným aktérom na šokujúcich fotografiách je Lukáš Větrovec, ktorý sa u západných susedov preslávil nenávistnými kázaniami o boji so židmi.

„Bolo to na Silvestra. Ja som tu zbraň nemal, patrila Lhoťanovi, ktorý ju doniesol. Možno to bola cielená akcia,“ vykrúca sa Větrovec, ktorý už s mešitou nie je v spojení a momentálne žije na Slovensku. Bývalý moslim Lhoťan však tvrdí, že inkriminujúce fotografie doteraz nevidel, dostal ich vraj až nedávno od človeka z kruhu brnenských moslimov.

Mešita bola v čase „hier na teroristov“ uzavretá pre verejnosť a Lhoťan údajne blázniacich sa moslimov upozorňoval, že komunite spravia hanbu. „Moslimovia sa radi stavajú do pozície bojovníkov za dobro,“ povedal.

 

Česko vystrašili ozbrojení moslimovia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: blog idnes.cz Lukáš Lhoťan)

 

Šéfa Islamskej nadácie Alrawi informácia o streľbe v mešite šokovala. O nedôstojnej zábavke svojich zverencov nemal ani tušenia. „Nechávali sme ich tam cez víkend samých. Strieľanie v mešite by sme rozhodne nepovolili,“ povedal rozhorčene. Podľa neho ide o pomstu Lhoťana, ktorý fotografie zverejnil. „Už k nám nechodí, je z neho teraz kresťan,“ prezradil Alrawi.

Otázkou ostáva, prečo sa prekvapivé fotografie z priestorov mešity dostali na verejnosť až po štyroch rokoch. Podľa českého politológa Miroslava Mareša podobné kauzy len podporujú predsudky voči rastúcej komunite moslimov, ktorá zo začiatku pôsobila umiernene.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu