Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

V Paríži otvorili radikálnu minimešitu: Aj pre homosexuálov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Prvú európsku modlitebňu pre vyznávačov islamu, ktorá je otvorená aj homosexuálom, sprístupnili na jednom z parížskych predmestí, informovala dnes spravodajská rozhlasová stanica France Info.

Miestnosť s plochou necelých desať metrov štvorcových predstavuje akúsi "radikálnu minimešitu", v ktorej privítajú aj homosexuálne, transsexuálne alebo feministicky orientovaných moslimov. Zariadenie je výsledkom iniciatívy francúzskeho občana alžírskeho pôvodu Ludovica-Mohameda Zaheda (35).

Podľa vlastných slov nezriadil minimešitu pre seba, ale pre tých, ktorí sa necítia dobre v tradičných modlitebniach a ktorí sa v tomto zariadení nebudú musieť obávať straty vlastnej identity.

Podobné mešity, ktorých podstatou je, že muži a ženy, ale aj hetero- a homosexuáli sa môžu modliť spoločne, jestvujú už v USA, Kanade i Juhoafrickej republike, na európskom kontinente ide však o prvé zariadenie svojho druhu.

Zriaďovateľ predbežne tají pred širokou verejnosťou presnú adresu minimešity po skúsenosti s vyhrážkami, ktorým čelil po zverejnení projektu na jednej zo sociálnych sietí. Záujemcom tak adresu oznamuje individuálne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu