Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia fatálna chyba: Sestrička predávkovala týždňové bábätko na smrť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thebabybond.com)

BRISTOL - Na verejnosť opäť prenikol prípad dokazujúci nedbanlivosť niektorých zdravotných pracovníkov. V bristolskej nemocnici zomrelo niekoľkodňové bábätko po tom, ako v priebehu hodiny omylom dostalo celodennú dávku jedla. Takmer tridsaťnásobná porcia mu privodila infarkt.

Smutný prípad sa stal pred viac ako rokom, až teraz však úrady ukončila jeho vyšetrovanie. V záverečnej správe sa píše, že Maisie Bennettová sa narodila predčasne a na neonatálnom oddelení detskej nemocnice jej preto musela byť podávaná umelá výživa.

Zdravotná sestra ale zle nastavila dávkovanie a tak do tela sedemdňového dievčatka každú hodinu putovala dávka, ktorú mala po správnosti dostať za celý deň. Dostala tak 28-krát väčšie množstvo výživy, ako odporučil lekár. Bábätko taký nápor nevydržalo a zlyhalo mu srdce, informoval portál denníka Daily Mail.

"Keď nám to oznámili jej smrť, mysleli sme si, že sa zmýlili, že hovoria o niekom inom. Nechceli sme tomu uveriť. Ešte stále sme sa z toho šoku nespamätali," povedala zdrvená matka Laura.

"Po Maisinej smrti sme prijali všetky možné opatrenia, aby k podobnej chybe zo strany nášho personálu už nikdy nedošlo. Je nám nesmierne ľúto, čo sa stalo," reagoval hovorca nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu