Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tajomstvo morbídneho pomníku odhalené: Karel tuší, kto ho chcel "pochovať"!

Pomník s magickým dátumom objavil bádateľ Vilém Wodák
Pomník s magickým dátumom objavil bádateľ Vilém Wodák (Zdroj: iDnes.cz)

JIHLAVA – Po vyše týždni sa policajtom podarilo nájsť muža, ktorého hrob na jihlavskom cintoríne vyvolal obrovský rozruch. Josef Král mal podľa nápisu, ktorý zdobil jeho náhrobok, naplánovanú smrť na magický deň 12.12.2012. Muž sa však teší dobrému zdraviu a o „búde“, ktorú naňho niekto ušil nemal ani tušenia. Keď však zistil, že polícia po ňom pátra, sám sa prihlásil a prezradil, kto by mohol mať hlúpy žart na svedomí. Informovali o tom české médiá.

Magický dátum smrti 12.12.2012 na Josefovom náhrobku objavil pred viac ako týždňom bádateľ Vilém Wodák na svojej pravidelnej prechádzke jihlavským cintorínom. Čarovný dátum vyrytý do pomníka mu bil do očí už z diaľky. „Bol som prekvapený,“ opísal svoje pocity Wodák. Z obavy o život neznámeho muža, ktorý sa „dopredu pochoval“, nálezca kontaktoval políciu.

Tá následne spustila po Josefovi Královi, ktorý pomník vlastní, pátranie. Po neúspešnom niekoľkodňovom hľadaní sa muž sám na polícii prihlásil, aby vyvrátil špekulácie o jeho možnej samovražde. „V utorok sa na obvodné oddelenie v Uherskom Hradišti dostavil majiteľ hrobu, ktorý sa k veci vyjadril,“ povedala pre portál idnes.cz policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

Josef polícii povedal, že na 12. decembra svoju smrť určite neplánuje a niekto ho zrejme nápisom chcel zastrašiť. So svojou ženou býva neďaleko Kroměříža a teší sa dobrému zdraviu. S financiami v jeho živote je to však o niečo horšie. Pre vysoké dlhy ho vraj prenasledujú nielen exekútori, a práve to by mohlo byť dôvodom morbídneho zastrašovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu