Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Berlusconiho účtovník bol rukojemníkom: Chceli za neho 35 miliónov!

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

RÍM - Účtovník bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho sa stal pred mesiacom obeťou skupiny vydieračov, ktorí ho niekoľko hodín zadržiavali ako rukojemníka a požadovali za neho výkupné vo výške 35 miliónov eur.

V pondelok o tom informovali predstavitelia talianskej polície, ktorá v súvislosti s prípadom zadržala troch podozrivých Talianov a troch Albáncov. Sedemdesiatjedenročného Giuseppeho Spinelliho známeho ako jeden z najbližších priateľov expremiéra a jeho manželku Annu prepadli 15. októbra vo vlastnom byte. Nasledujúce ráno trojica ozbrojených páchateľov donútila Spinelliho zatelefonovať Berlusconimu, aby od neho mohla požadovať výkupné.

Talianske médiá uvádzajú, že vydierači okrem prepustenia páru sľubovali aj vydanie dokumentov, ktoré mali zvrátiť súdne rozhodnutie v neprospech jednej z Berlusconiho spoločností. Po niekoľkých hodinách však odišli, pričom podľa polície nie sú žiadne dôkazy o tom, že požadované výkupné bolo vyplatené. Médiá taktiež upozorňujú, že Berlusconiho právnici zalarmovali políciu až po 30 hodinách.

Kontroverzný expremiér momentálne čelí obvineniam z viacerých trestných činov vrátane sexuálneho styku s neplnoletou prostitútkou. Berlusconi je známy tým, že na svoje party pozýval mladé dievčatá, ktoré údajne prijímali peňažné dary od jeho účtovníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu