Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obvinili Berlusconiho právnikov: Odsúvajú súdny proces do volieb

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

RÍM - Žalobkyňa v prípade bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý je obžalovaný z pohlavného styku s neplnoletým dievčaťom, obvinila dnes jeho právnikov, že sa úmyselne snažia odsúvať súdny proces do volieb, ktoré sa budú konať budúci rok.

Prokurátorka Ilda Baccassiniová tvrdí, že Berlusconiho obhajcovia zariadili, že kľúčová svedkyňa neprišla na svedčiť na súd v Miláne, uviedla dnes agentúra DPA.

Karima Mahrúgová, pôvodom z Maroka, známa aj ako Ruby Rubacuori, ktorú predvolali ako svedka obhajoby, nepodala dostatočné vysvetlenie svojej neprítomnosti. Jej právnik vyhlásil, že Mahrúgová mu poslala textovú správu, podľa ktorej sa nachádza v zahraničí. Prokurátorka preto požiadala o jej vyradenie zo zoznamu svedkov. Súd ale požiadavku odmietol a dievča predvolal na 17. decembra. Zároveň nariadil polícii, aby po nej pátrala.

Berlusconi je obvinený, že mal sex s Mahrúgovou počas legendárnych večierkov vo svojej vile pri Miláne, keď mala len 17 rokov. Tiež mal vyvíjať nátlak na políciu, aby ju prepustila, keď bola podozrivá z krádeže.

Expremiér tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že Mahrúgovej síce dával peniaze, ale nemal s ňou sex. Prokuratúra však na výsluchoch desiatok dievčat, ktoré sa zúčastnili Berlusconiho večierkov, získala dôkazy svedčiace o opaku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu