Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šialený strelec z kina: V cele si spôsobil zranenia, previezli ho do nemocnice

James Holmes
James Holmes (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - James Holmes z amerického štátu Colorado, ktorý sa pokladal za Batmana a v kine strieľal do divákov, väčšinou mladých ľudí, si podľa amerického denníka Denver Post v cele sám spôsobil zranenia a museli ho previesť do nemocnice. Holmes údajne udieral hlavou do steny.

Rutinné súdne vypočutie museli podľa denníka preložiť na december. Holmes zastrelil počas premiéry filmu o Batmanovi v meste Aurora v Colorade 12 ľudí a 58 ďalších zranil. Študentovi neurovedy hrozí trest smrti

James Holmes podľa prokuratúry 20. júla polhodinu po polnoci miestneho času v kinosále najprv odpálil dymovnicu alebo zariadenie so slzným plynom a začal strieľať. Pri zatknutí na parkovisku za nákupným centrom, kde film premietali, sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera, úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana.

Holmes bol oblečený v nepriestrelnej veste a mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. Celý arzenál si zadovážil legálne niekoľko týždňov vopred. Po útoku, ktorý si vyžiadal smrť ľudí vo veku od šesť do 51 rokov, sa priznal k tomu, že jeho byt je plný výbušnín. Podomácky vyrobené granáty spolu s pripravenými litrami benzínu mali zabiť prvého človeka, ktorý tam vstúpi a následne spôsobiť rozsiahly požiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu