Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obete tragickej rely v Čechách: Natália, Karolína, Beáta a Klárka (†7)!

Kamarátky zahynuli spolu pod kolesami závodného auta Zobraziť galériu (3)
Kamarátky zahynuli spolu pod kolesami závodného auta (Zdroj: Facebook, ČTK)

LOPENÍK – V sekunde prišli o deti! Obrovský smútok, ktorý lomcuje rodinami štyroch nebohých dievčat, sa ani nedá opísať slovami. Natália (†20), Karolína (†18) a sestry Beáta (†18) a Klárka (†7) v sobotu zbytočne zahynuli pod kolesami závodného auta počas rely pri českej obci Lopeník. Rodičia, ktorým sa v momente zrútil celý svet, svoj obrovský hnev obracajú proti organizátorom.

Najťažšie chvíle teraz zrejme prežíva rodina, ktorá v jednej chvíli prišla až o dve deti. Oporou im je ich dcérka Lenka, ktorá nešťastie prežila, no prišla o dvojičku Beátu a sestričku Klárku. Tú vraj dievčatá na nebezpečný závod brať nechceli, tvrdohlavá školáčka si ho však nakoniec vytrucovala. Ani v najhoršom sne ich nenapadlo, ako tragicky pre nich sobota skončí.

Mitsubishi Lancer sa na nich spoza horizontu vyrútilo v 150-kilometrovej rýchlosti a Beátu a Klárku nabralo na kapotu, Lenku závodné auto minulo len o centimetre. Zasiahnuté dievčatá boli na mieste mŕtve. Beáta, ktorú po havárii takmer tri hodiny vyťahovali spod auta, mala budúci rok maturovať. Len deň pred tragédiou na svojej stužkovej oslavovala spolu s kamarátmi vstup do sveta dospelých.

 

Usmievavá Beáta (†18) prišla o život spolu so sestričkou Klárkou (†7)
Zobraziť galériu (3)
Usmievavá Beáta (†18) prišla o život spolu so sestričkou Klárkou (†7)  (Zdroj: Facebook)

 

Bolo to veselé a romantické dievča a nadovšetko milovalo svojho priateľa. Celá obec na Beátu spomína, ako na usilovnú a energickú mladú ženu. „Chodila na sociálne-právnu školu, v apríli mala maturovať,“ povedali pre Blesk zronení rodičia, ktorí sú takisto rodičia najmladšej obete Klárky.  

Namiesto toho, aby sa radovali z ich úspechov, musia teraz riešiť ich poslednú rozlúčku. „Ešte netuším, kedy našim dievčatkám spravíme pohreb,“ povedal zúfalý otec. Fatálny incident rodičia nemienia nechať len tak. "Rozhodli sme sa, že budeme organizátorov žalovať. Myslíme si, že nedostatočne zabezpečili okolie trate," nechali sa počuť.

Medzi obeťami najhoršieho závodného nešťastia v Čechách sú aj dve Beatine nerozlučné kamarátky Natália Čaňová a Karolína Rolincová z neďalekej Nivnice. Na osudný závod sa tešili už niekoľko dní. Rodičia oboch dievčat sa po smutnej správe zrútili a o hroznej tragédii, ktorá ich pripravila o deti, nedokážu povedať ani slovo.

 

Natália Čaňová (†20) a Karolína Rolincová (†18) boli kamarátky na život a na smrť
Zobraziť galériu (3)
Natália Čaňová (†20) a Karolína Rolincová (†18) boli kamarátky na život a na smrť  (Zdroj: Facebook)

 

Príčiny havárie, pri ktorej prišli o život štyria ľudia a ďalší dvaja boli zranení, sú stále nejasné. Vodič auta smrti Michael Bartončík z nešťastia viní vietor. „Vozidlo bolo na horizonte nadľahčené a silný zadný alebo bočný vietor ho poslal mimo vozovku,“ uviedol pre Blesk. Podľa neho išlo o nešťastnú zhodu nepriaznivých okolností. Pravdu však odhalí až ďalšie vyšetrovanie.

Sobotňajšia nehoda v Lopeníku je najtragickejšou udalosťou, ktorá za posledných desiatich rokoch stala pri automobilových pretekoch v Česku. Pretekárske vozidlo pri nej prešlo horizont a v rýchlosti asi 150 kilometrov za hodinu vyšlo z cesty do miest pri dome, kde stáli dievčatá. Najprv zrazil v blízkosti naukladaného dreva dve z nich a asi o 50 metrov ďalej pri plote zabíjal opäť. Tragédiu vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu