Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lenka prežila tragédiu na rely: Videla smrť dvojičky Beáty (†18) a sestričky Klárky (†7)

Lenka videla, ako jej sestry umierajú
Lenka videla, ako jej sestry umierajú (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Česko sa stále spamätáva z tragédie, ktorá sa odohrala v sobotu v obci Lopeník na Slovácku. Počas automobilovej rely tam zahynuli štyri dievčatá. Sestra jednej z nich sa stala svedkom desivej nehody a pre televíziu Nova porozprávala, ako sa to celé stalo.

Osemnásťročná Lenka si so svojou dvojičkou dobre rozumela, a preto spolu už odmalička trávili veľa voľného času. Aj v osudnú sobotu boli spolu a s nimi ešte sedemročná sestrička Klárka.

Na motoristické preteky, ktoré sa konali neďaleko ich bydliska, sa tešili už niekoľko dní a išli sa na ne pozrieť. Určite im ani na rozum nezišlo, že to bude posledný krát, čo sa budú radovať zo spoločnosti tej druhej. Keď sa na nich spoza horizontu vyrútilo auto, dievčatá nestačili zareagovať a Beáta s ďalšími troma dievčatami skončila pod jeho kolesami.

"Mňa minulo o kúsok. Dve z dievčat odleteli po náraze hneď, druhé dve auto ešte niekoľko metrov viezlo na kapote. Boli na mieste mŕtve," opisuje s plačom hrozivý zážitok Lenka, ktorá sestrám nemohla nijako pomôcť. Moment, kedy ich videla umierať, bude mať pred očami po celý zvyšok života.

Lenka na hrozné okamihy nikdy nezabudne
Zobraziť galériu (1)
Lenka na hrozné okamihy nikdy nezabudne  (Zdroj: Facebook)

Beáta študovala sociálno-administratívnu školu a v apríli mala maturovať. Z tragédie je zdrvená celá obec, najviac však jej rodičia. Otec chce teraz organizátorov pretekov žalovať, pretože podľa neho neboli dodržané bezpečnostné opatrenia.

Havária, pri ktorej závodné vozidlo v sobotu popoludní zabilo štyroch ľudí, sa odohrala počas RallyShow Uherský Brod. Ďalšie tri osoby utrpeli stredne ťažké zranenia a boli prevezené do nemocníc. Vyšetrovatelia stále zisťujú, čo bolo príčinou tragédie. Vodič smrtiaceho auta sa necíti byť vinný a tvrdí, že za všetko mohol silný vietor, ktorý ho mal vymrštiť mimo vozovku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu