Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V kauze pedofilného moderátora BBC polícia zadržala rockovú hviezdu!

Gary Glitter Zobraziť galériu (2)
Gary Glitter (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia zadržala bývalú rockovú hviezdu Garyho Glittera. Vyšetruje ho v súvislosti s pedofilným škandálom moderátora Jimmyho Savilea.

Podľa serveru BBC zatkli policajti Glittera u neho doma a previezli ho do londýnskej vyšetrovacej väzby. Niekdajší rockový spevák bol už v minulosti vo väzení kvôli pedofilným deliktom vo Vietname.

Glitter sa preslávil najmä v 70. rokoch, kedy nahral svoju najslávnejšiu skladbu Rock and Roll. Koniec jeho kariéry prišiel kvôli inej afére. V jeho počítači sa našli tisíce obrázkov s detskou pornografiou, za čo bol v roku 1999 v Británii odsúdený ku štyrom mesiacom väzenia. Obvineniam z pedofílie potom čelil ešte v Kambodži a vo Vietname, kde bol odsúdený na takmer tri roky väzenia.

Súčasný škandál bývalého moderátora BBC nadobúda deň odo dňa väčšie rozmery. Savile, ktorý zomrel vlani vo veku 84 rokov, má podľa Scottland Yardu na svedomí tri stovky obetí, prevažne mladých dievčat. Sexuálne obťažovanie mu údajne prechádzalo bez povšimnutia médií či verejnosti štyri desiatky rokov.

Jimmy Savile
Zobraziť galériu (2)
Jimmy Savile  (Zdroj: SITA)

Kvôli tomu je teraz v ohrození povesť BBC, predovšetkým kvôli podozreniu, že o Savileových pedofilných sklonoch sa vnútri podniku vedelo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu