Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia obeť plesňovej meningitídy zomrela: Nakazených môže byť až 13 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Na 16 stúpol už dnes počet obetí plesňovej meningitídy v Spojených štátoch po tom, čo zomrel ďalší pacient v štáte Virgínia, informovali miestne úrady.

V tomto štáte ide už o druhé úmrtie v súvislosti s plesňovou meningitídou. Podrobnosti o obeti nezverejnili, píše agentúra Reuters. Počet pacientov, ktorí v USA ochoreli na plesňovú meningitídu po injekčnom podaní steroidov z infikovaných ampuliek, dosiahol medzičasom už 200 prípadov.

Úrad federálnej prokuratúry dnes medzitým informoval, že jej agenti prehľadali priestory lekárenského komplexu NECC vo Framinghame v štáte Massachusetts v rámci vyšetrovania epidémie tohto ochorenia. Ďalšími štátmi, v ktorých sa prípady vyskytli, sú Tennessee, Michigan, Indiana, Florida, Maryland, Minnesota, New Jersey, Severná Karolína a Ohio.

Zdravotnícke úrady spojili rozšírenie zriedkavého ochorenia s infikovanými ampulkami steroidových injekcií, používaných proti bolesti chrbtice. Steroid vyrobený špecializovanou lekárenskou spoločnosťou v štáte Massachusetts mohol byť injekčne podaný približne 13.000 pacientom, varovali úrady.

Firma liečivo zaslané do kliník v 23 štátoch stiahla, rovnako ako neskôr všetky svoje produkty. Meningitída je zápal mäkkých blán mozgu a miechy spôsobený rôznymi pôvodcami. U nakazených pacientov sa začnú prejavovať rozličné symptómy týždeň až štyri týždne po podaní injekcie infikovanej choroboplodnými zárodkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu