Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

David Rath zostáva za mrežami, súd sa obáva jeho úteku

David Rath
David Rath (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Uväznený český poslanec David Rath zostane za mrežami. Rozhodol o tom dnes v prítomnosti samotného obvineného Okresný súd pre Prahu-východ.

Sudca Jiří Wažik v zdôvodnení konštatoval, že dôvody pre väzbu stále trvajú, konkrétne, že aj naďalej hrozí útek obvineného z korupcie, aj keď jeho pokračovanie v trestnej činnosti nehrozí. "Vzdal sa všetkých funkcií, v ktorých sa tejto činnosti dopustil," cituje internetový server iDNES.cz sudcove slová.
      
Obhajoba sa proti záverom súdu na mieste odvolala.
      
Podľa slov jedného z Rathových právnych zástupcov Adama Černého "súd nadradil peniaze nad dôveryhodnosť niekoľkých desiatok ľudí". Advokát súčasne pripomenul, že bývalý stredočeský hajtman má v ČR celú rodinu i zázemie.
      
Z celkove 11 obvinených v tomto prípade zostávajú medzičasom za mrežami už popri Davidovi Rathovi len traja ďalší - niekdajšia riaditeľka nemocnice v Kladne Kateřina Pancová, exposlanec Petr Kott a Lucie Novanská.
      
Len od štvrtka 4. októbra sú na slobode ďalší dvaja trestne stíhaní, Pavel Drážďanský a Martin Jireš.
      
Už za niekoľko dní 9. októbra sa na českom knižnom trhu dostane kniha "Přisednete si", ktorú David Rath napísal "v chládku". Publikáciu, ktorej rukopis editovala niekdajšia Rathova hovorkyňa Berlii Mascheková, vydáva Petra Paroubková, manželka bývalého českého premiéra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu