Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia v kauze Varholíková čaká na posudky: Najmä na toxikologický

Eva Varholíková
Eva Varholíková (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ– Polícia v rámci vyšetrovania augustovej nehody Slovenky Evy Varholíkovej na maďarskej diaľnici M3, ktorá si vyžiadala štyroch mŕtvych, čaká na výsledky technickej a toxikologickej expertízy súdnych znalcov. Vyhlásila to dnes pre maďarskú tlačovú agentúru MTI hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová.

Výsledky toxikologickej expertízy môžu byť podľa jej slov kľúčové, pretože v krvi 35-ročnej vodičky sa našli okrem alkoholu aj látky opiátového pôvodu.

Slovenka, ktorá je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z trestného činu riadenia motorového vozidla pod vplyvom alkoholu a spôsobenia havárie s následkom smrti najmenej dvoch ľudí, doposiaľ odmietla vypovedať, dodala hovorkyňa.

Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť 21. augusta nadránom za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, ale ťažkým zraneniam dva dni po nehode podľahla v budapeštianskej nemocnici. Expertíza potvrdila, že v krvi Varholíkovej bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu