Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rezešová o agresívnej jazde: Výpoveď kamionistu je nehorázne klamstvo!

Rezešová je naďalej vo vyšetrovacej väzbe
Rezešová je naďalej vo vyšetrovacej väzbe (Zdroj: Profimedia)

BUDAPEŠŤ – Eva Rezešová-Varholíková (35) poprela výpoveď kamionistu, ktorý tragickú haváriu na maďarskej diaľnici M3 videl na vlastné oči. Slová o agresívnej jazde, ktorou mala údajne vytrestať vodiča fiatu, sú podľa nej nehoráznym klamstvom. Stanovisko k vyjadreniam zatiaľ jediného svedka smrti štyroch ľudí poskytol jej advokát pre maďarský denník Blikk.

Šofér nákladného auta, ktorý sa stal očitým svedkom tragédie dvoch rodín, nedávno vypovedal o agresívnej jazde luxusného BMW, za volantom ktorého sedela dcéra milionára Eva Varholíková-Rezešová. Vodiča Fiatu, v ktorom uhoreli štyria ľudia, chcela údajne vytrestať za pomalú jazdu a pri predbiehaní došlo k hrozivej havárii. Slová kamionistu však Rezešová radikálne popiera a jej advokát ich označil za nehorázne klamstvo. Ak by sa potvrdili, Košičanku by čakal podstatne tvrdší trest za úmyselné zabitie.

„Dal som podnet na prokuratúru, aby preverila, kto klamlivú informáciu vypustil, “ povedal advokát Gábor Tóth. Výpoveď šoféra kamiónu priniesol nedávno anonymný zdroj z polície. Rezešová sa mala približne desať kilometrov od nehody dostať za Fiat, ktorý predbiehal dva nákladiaky, pričom mal brzdiť  Košičanku na luxusnom BMW. Tú to rozhnevalo, a keď sa fiat zaradil do pomalšieho pruhu naďalej ho prenasledovala, čím ho chcela vytrestať.

Advokát toto tvrdenie vyvracia tým, že nie je možné, aby pomalý kamionista, ktorý haváriu videl, dokázal desať kilometrov udržiavať tempo s oboma autami. Šofér nákladného auta však tvrdí, že agresívnu jazdu mladej Slovenky naozaj videl, pretože práve jeho fiat predbiehal, keď došlo k tragédii. „Keby sa aj tak stalo, je nezmysel, aby moja klientka aj po zaradení fiatu ostala za ním,“ znie stanovisko advokárta.

Polícia však kamionistovu výpoveď pod koberec nezamietla. Ak aj musela Slovenka pri manévri fiatu pribrzdiť, prečo by ho rýchlou jazdou ohrozovala aj po zaradení do pomalšieho pruhu a jednoducho ho nepredbehla? Ako píše denník Blikk agresívna jazda Rezešovej problém pravdepodobne nerobila. Jej BMW totiž za 6,5 sekundy dokáže zrýchliť na 100 km/h, v priebehu osudných 20 sekúnd tak pokojne mohla zrýchliť na 200 km/h.

Podľa slov advokáta, Rezešová si na to, že by ju niekto spomaľoval, nespomína. Ak tak aj robil, vraj by predbiehanie signalizovala svetlami, nič agresívnejšie údajne nespravila. Polícia teraz hľadá ďalších vodičov kamiónov, ktorý by mohli výpoveď ich kolegu potvrdiť.

Po utorňajšom rozhodnutí Okresného súdu v Budapešti zostáva Rezešová vo väzbe až do 23. decembra. Presunutie procesu na Slovensko by bolo podľa jej advokáta pre ňu nevýhodné, keďže tu by ju čakal vyšší trest. V Maďarsku jej za smrť štyroch ľudí hrozí 5 až 10-ročný pobyt za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu