Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Skupina Pussy Riot plánuje nové protesty proti Putinovi

Pussy Riot
Pussy Riot (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská punková skupina Pussy Riot v utorok oznámila, že plánuje nové protestné vystúpenia proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Kapela zároveň vyzvala ostatné ženy, aby si dali kukly a protestovali napriek tomu, že trojicu hudobníčok možno uväznia.

Súdny proces s Marijou Aľochinovou (24), Nadeždou Tolokonnikovovou (22) a Jekaterinou Samucevičovou (30) z Pussy Riot iba posilnil odhodlanie skupiny. Tlačovej agentúre to uviedli tie členky kapely, ktoré nie sú súdené.

Hudobníčky poskytli informácie v interview, počas ktorého mali na hlavách kukly a pančuchy žiarivých farieb, v akých sa 21. februára objavila trojica ich priateliek na proteste pred oltárom v moskovskom pravoslávnom chráme, čo viedlo k ich zatknutiu.

"Tri úžasné dievčatá, ktoré sú inšpiráciou celej tejto kapely, sú práve teraz vo väzení. Je to bez nich pre nás ťažké. Ale znamená to len jedno: mali by sme byť ešte silnejšie, možno ešte smelšie," povedala jedna z nich v zelenej kukle a skrývala tak svoju totožnosť.

Zvyšné členky skupiny neuviedli podrobnosti o plánovaných vystúpeniach. Povedali však, že dúfajú, že inšpirujú k protestom aj ostatné dievčatá. "Prosím, dajte si kukly a choďte na ulicu, na pracovisko, do obchodu, do kina a staňte sa aj vy Pussy Riot. Začnite svoj vlastný protest," vyzvala jedna z hudobníčok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu