Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zabijak z kina hľadal na internete príležitostný sex: Chcel návštevy vo väzení!

James Holmes Zobraziť galériu (2)
James Holmes (Zdroj: internet)

DENVER/BRATISLAVA – Nečakané zistenia polície! Vyšetrovanie včerajšieho šialeného vyčíňania v denverskom kine pokračuje. Policajti preverujú užívateľské konto Jamesa Holmesa (24) na stránke pre dospelých „The AdultFriendFinder“, ktorú mal založiť šialený strelec. Informácie priniesol britský denník Daily Mail.

Pofiderná stránka pre dospelých patrí 24-ročnému mužovi s prezývkou „ClassicJimbo“. Napriek tomu, že niektoré osobné údaje ako napríklad dátum narodenia či jeho výška sa trochu líšia od tých Holmsových, fotografia muža zverejnená na stránke nápadne pripomína práve šialeného útočníka. Zábery takisto odhaľujú, že Holmes si pred útokom zafarbil vlasy načerveno.

Na stránke uvádza, že je slobodný a hľadá príležitostný sex alebo flirt. Dokonca na svojom profile uviedol, že je milý a hľadá „parťáka“, ktorý by ho navštívil vo väzení. „Hľadáte úlet alebo príležitostný flirt? Som milý chalan. Navštívite ma vo väzení?“ napísal na webe.

Holmes donedávna študoval na Coloradskej univerzite neurológiu, pred mesiacom však školu z neznámych príčin opustil. Do včerajšieho dňa mal mladík čistý register trestov a polícia vylúčila prepojenie na teroristickú skupinu. Dôvody jeho vyčíňania sú doposiaľ neznáme.

Holmes v minulosti navštevoval strednú školu v San Diego, kde dodnes žijú jeho rodičia. Fotografia zobrazuje útočníka z roku 2005.
Zobraziť galériu (2)
Holmes v minulosti navštevoval strednú školu v San Diego, kde dodnes žijú jeho rodičia. Fotografia zobrazuje útočníka z roku 2005.  (Zdroj: ABC News)


James Holmes počas včerajšej polnočnej premiéry filmu „Batman, temný rytier povstal“ zabil najmenej 12 ľudí a ďalších asi 50 ľudí zranil. Strelec v plynovej maske vtrhol do kinosály na denverskom predmestí Aurora. Páchateľ použil neznámy plyn a spustil streľbu do vypredanej sály. Niektorí diváci si mysleli, že ide o súčasť premiéry filmu.

Išlo o najhoršiu masovú streľbu v USA od roku 2009, keď vojenský psychiater zabil 13 vojakov a civilistov vo Ford Hoode v Texase. Dnešný masaker okamžite vyvolal spomienky na neďalekú strednú školu v coloradskom meste Columbine, kde v roku 1999 dvaja študenti spustili streľbu na spolužiakov a zabili 12 z nich aj učiteľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu