Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé VIDEO so strelcom z kina smrti: V tábore vysvetľuje časovú ilúziu!

James Holmes ako tínedžer
James Holmes ako tínedžer (Zdroj: ABC News)

AURORA - Americké mesto Denver sa stále spamätáva z masakru, ktorý sa odohral minulý piatok počas polnočného premietania nového filmu o Batmanovi. Dvadsaťštyriročný James Holmes tam postrieľal dvanásť ľudí a desiatky ďalších zranil. Televízia ABC odvysielala šesť rokov staré video, ktoré ho zachytáva vo vedeckom tábore.

Ten sa konal na škole Miramar College v San Diegu v roku 2006. Osemnásťročný James pôsobí na záberoch trochu nesmelo, keďže pred takou masou ľudí ešte nikdy predtým nevystúpil. Pri rečníckom pulte vysvetľuje "časovú ilúziu", teda podľa neho "ilúziu, ktorá vám umožní zmeniť minulosť". Rozhovoril sa aj o prechode medzi realitou a fantáziou.

Jeden z prítomných profesorov predstavil študenta ako tínedžera, ktorý má rád futbal, strategické hry, a ktorého životným cieľom je vlastniť prístroj na limonádu. Mladík počas prejavu uviedol, že ho bavila spolupráca s jeho mentorom, pretože mali spoločné záujmy.

Holmes v tábore

Holmes v piatok po polnoci tamojšieho času zabil dvanásť ľudí, keď počas premietania filmu Temný rytier povstal vošiel do kina na predmestí Denveru, do sály hodil slzotvorný plyn a potom začal strieľať na ľudí, ktorých si náhodne vyberal. Na sebe mal plynovú masku a nepriestreľnú vestu.

Polícia momentálne zisťuje motív jeho činu. Páchateľa umiestnili do samoväzby, aby bol chránený pred ostatnými väzňami. Dnes sa má prvýkrát objaviť pred súdom. Miestni obyvatelia smútia za mŕtvych a uctiť pamiatku obetí si v nedeľu prišiel aj americký prezident Barack Obama. Prípad budeme aj naďalej sledovať.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu