Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Beštia z Čiech je voľná: Dieťatko mala porodiť do záchoda a spáliť v krbe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PARDUBICE - Súd v Prahe dnes zrušil trest Renáte Kubátovej (36), ktorá mala minulý rok brutálnym spôsobom zavraždiť vlastného synčeka. Za vraždu novorodenca, ktorého podľa obžaloby spálila v krbe, si mala údajná násilníčka odsedieť 14 rokov, teraz je však voľná.

V obžalobe sa píše, že v júni 2010 žena porodila chlapčeka do záchodovej misy a bezbranné dieťa tam nechala ešte niekoľko minút bez pomoci. Následne ho zo záchoda vytiahla a presvedčila sa, že chlapček nejaví známky života. Potom telíčko zabalila do oblečenia a ukryla ho pod posteľ.

Dva dni po hroznom čine mala Renáta mŕtveho chlapčeka potajomky spáliť v krbe. Ostatky a popol potom zahrabala na záhrade do kompostu. Obvinená žena pred súdom odmietla vypovedať, avšak pri obžalobe sa bránila tým, že dieťatko sa už narodilo mŕtve. Podľa odvolacieho súdu nebolo možné túto obhajobu vyvrátiť.

„Odvolací súd vychádzal z názoru Najvyššieho súdu, že nebola vyvrátená obhajoba. V tom prípade nemôže byť súdená za vraždu,“ uviedol hovorca vrchného súdu Jan Fořt. Rozsudok je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu