Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Romana (27) zadusila dcéru toaleťákom, potom odišla na dovolenku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Namiesto toho, aby sa Romana tešila, že porodila svoje prvé dieťa, ho zabila. Zobrala toaletný papier a strčila mu ho do ústočiek, aby nemohlo dýchať. Za brutálnu vraždu novorodenca sa teraz mladá Češka zodpovedá pred súdom.

Správanie mladej ženy je o to nepochopiteľnejšie, že so svojím dlhoročným priateľom si už zariaďovali spoločné bývanie, plánovali svadbu i rodinu. Tehotenstvo sa dvadsaťsedemročnej žene podarilo pred všetkými úspešne skryť a ani po pôrode si nikto nič nevšimol.

Romana priviedla zdravé dievčatko na svet na záchode v dome svojich rodičov vo Frenštáte pod Radhoštěm. Do úst mu vzápätí vložila guču toaletného papiera a okolo krku dvakrát obtočila pupočnú šnúru. "Na dieťa som sa ani nepozrela. Vytiahla som ho zo záchodovej misy a vložila hneď do igelitovej tašky, ktorú som schovala na záhrade," povedala žena na súde. Tri dni po vražde odišla s priateľom na dovolenku do zahraničia.

Pitrová tvrdí, že o tehotenstve vôbec nevedela. "Po celý čas som mala pravidelnú menštruáciu, necítila som žiadne pohyby ani nespozorovala na sebe inú zmenu. Keď na mňa došli pôrodné bolesti, myslela som si, že sú to črevné problémy. V mise som potom zbadala novorodenca otočeného hlavou smerom dole a ani som neskúšala, či je živé," vysvetlila.

Podľa žalobkyne sa správanie obvinenej javí ako veľmi racionálne a pre väčšinu ľudí zrejme úplne nepochopiteľné. "Nemala žiadne existenčné problémy, mala dobré zamestnanie, rodinné zázemie aj priateľa, s ktorým plánovala rodinu," povedala Brigita Bilíková.

Sama Pitrová si vraj svoje konanie dodnes nevie vysvetliť. "V živote som nikomu neublížila a nechápem, ako som mohla ublížiť svojmu dieťaťu. Neplánovala som toDeti mám pritom veľmi rada a na tehotenstvo som sa tešila," povedala počas vyšetrovania.

Motív hrozného činu nepoznajú ani kriminalisti. Ak znalci preukážu, že Pitrová bola v čase vraždy pri zmysloch, hrozí jej až dvadsaťročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu