Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chcela ukradnúť bábätko, senzory v nemocnici zabránili únosu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Štyridsaťosemročnú Američanku, prezlečenú za zdravotnú sestru, zadržali v pondelok pri pokuse uniesť z nemocnice novorodené dievčatko v športovej taške. Senzory umiestnené na dieťatku vyvolali po prekročení imaginárnej hranice poplach a ženu zadržali.

Na tlačovej konferencii to dnes oznámila kalifornská polícia. Jej informácie sprostredkovala agentúra AP. Ženu zatkli v Nemocničnom centre v Garden Grove predtým, ako ho opustila, spresnil policajný poručík Jeff Nightengale. Povedal, že zatiaľ nepoznajú dôvod, prečo sa pokúsila dieťa uniesť.

Žena nemá v zdravotných záznamoch uvedené nijaké duševné ochorenie, jej pokus o únos novorodenca však nemusel byť prvý. Polícia podľa poručíkových slov preveruje všetky možnosti.

Zadržaná oklamala matku novorodenca, keď prišla do jej nemocničnej izby a povedala jej, aby sa išla osprchovať predtým, ako sa na ňu pozrie lekár. Keď matka opustila izbu, žena dala novorodenca do športovej tašky a pokúsila sa ho odniesť z oddelenia, dodal policajný poručík s tým, že dieťatko bolo v taške iba veľmi krátko.

Podľa jeho slov bezpečnostné opatrenia nemocnice a včasná reakcia zamestnancov zabránili páchateľke dieťa odniesť. Novorodencovi neutrpel ujmu a je opäť pri svojej matke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu