Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novorodenca porodila do záchoda a telo spálila v krbe!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Na 14 rokov poslal hradecký krajský súd do väzenia ženu (35), ktorá vlani v Pardubiciach zavraždila novorodenca a následne jeho telo spálila v krbe na chalupe v Náchodsku. Žena na súde k prípadu nevypovedala. Dnešný rozsudok ešte nie je právoplatný, obžalovaná sa proti nemu odvolala.

Podľa spisu žena porodila dieťa v júni 2010 do záchodovej misy v dome svojho priateľa, kde ho ponechala bez pomoci. Následne ho zabalila do oblečenia a upratala kúpeľňu. O dva dni neskôr telo spálila v krbe. "Je to žena, ktorá predtým už dvakrát rodila, mohla dieťaťu poskytnúť pomoc, napríklad privolaním lekárskej pomoci," povedal pri zdôvodnení rozsudku predseda senátu Jiří Vacek. Súd žene uložil aj ochranné psychiatrické liečenie, pretože znalci u nej potvrdili psychické ochorenia.

Štátna zástupkyňa Hana Flídrová dnes novinárom povedala, že s rozsudkom súhlasí. povedala Flídrová.

Obhajkyňa obžalovanej Tereza Jelínková, ktorá v záverečnej reči navrhla obžalovanej zbaviť obžaloby s ohľadom na nedostatok dôkazov, novinárom povedala, že vrchný súd by mal klientku zbaviť viny. "Obžalovaná od začiatku popiera, že by sa dieťa narodilo mŕtve," povedala obhajkyňa.

Žena pred súdom nevypovedala. V prípravnom konaní tiež uviedla, že počas tehotenstva premýšľala o tom, že dieťa dá na adopciu. Polícia prípad odhalila vďaka vyšetrovaniu série drobných krádeží z pardubických obchodov. Obžalovaná žena pod zámienkou svojho tehotenstva žiadala predavačky o vstup na toalety a pri tom im kradla peňaženky či kabelky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu