Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Poslanca VV Chaloupku už čoskoro obvinia z prijatia úplatku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Opozičného poslanca Otta Chaloupku z Vecí verejných (VV), ktorého v júni vydala na trestné stíhanie Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR, čoskoro obvinia z prijatia úplatku. Informoval o tom internetový server idnes.cz.

Podľa rovnakého zdroja sa čaká iba na doručenie uznesenia o začatí trestného stíhania poslancovi. Trestné oznámenie na Chaloupku, ktorý ako jeden z trojice zákonodarcov VV podporil pri nedávnom hlasovaní o dôvere kabinet Petra Nečasa, podal jeho niekdajší asistent Vratislav Vařejka.

Toho mal poslanec nútiť, aby mu dával časť odmeny získanej za pôsobenie vo funkcii asistenta. Polícia to vníma ako úplatok, ktorý si mal Chaloupka vynucovať za to, že bude Vařejku ďalej zamestnávať.

Práve Vařejku už protikorupčná polícia obvinila z podplácania. Bývalý asistent poslanca podá proti obvineniu sťažnosť. "Javí sa mi to absurdné. Celý čas ma vypočúvali ako svedka," uviedol pre internetový server aktuálne.cz.

Vařejka mal poslancovi v dvoch obálkach odovzdať celkove 37.000 Kč a následne na neho podal trestné oznámenie.

Otto Chaloupka na svoju obhajobu uviedol, že prostriedky od Vařejku smerovali v súlade s predchádzajúcou dohodou na predvolebnú kampaň a charitu. Jeho niekdajší asistent vraj koná z pomsty za prepustenie z poslancových služieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu