Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Česká snemovňa vydala poslanca Chaloupka na trestné stíhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Česká poslanecká snemovňa vydala v utorok poslanca za stranu Veci verejné Otta Chaloupka na trestné stíhanie. O jeho vydanie požiadala poslancov protikorupčná polícia, ktorá Chaloupka stíha za trestný čin prijatia úplatku.

Za vydanie poslanca hlasovalo 94 zákonodarcov, proti sa postavilo 37. Veci verejné síce predtým deklarovali, že vždy budú hlasovať za zbavenie imunity, sedem poslancov strany hlasovali proti vydaniu Chaloupka a ďalší štyria sa zdržali. Chaloupka tvrdí, že je nevinný a pred hlasovaním požiadal poslancov, aby ho na stíhanie nevydali.

Podľa obvinení mal Chaloupka brať úplatky od svojho bývalého asistenta Vratislava Vařejku za to, že môže u neho pracovať. Vařejka mu totiž musel vracať časť peňazí, ktoré dostával od parlamentu za svoju prácu. Chaloupka tvrdí, že asistent mu len vracal peniaze, ktoré mu požičal na predvolebnú kampaň. Chaloupkovi v prípade uznania viny hrozí päť rokov väzenia.

Minulý týždeň česká snemovňa vydala na stíhanie poslanca sociálnej demokracie Davida Ratha, ktorý je taktiež obvinený z bratia úplatkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu