Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nemeckí dovolenkári obmedzili svoje pobyty v Grécku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: CK TIP Travel)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Neistá situácia v Grécku sa prejavuje aj v poklese záujmu nemeckých turistov o pobyty na jeho území. Nemci tvorili v minulých rokoch v krajine najväčšiu časť dovolenkárov. Teraz sú mnohé hotely v rekreačných strediskách ešte takmer prázdne a objednávky na júl a august zostávajú hlboko pod priemerom.

Nemecké cestovné kancelárie dávajú na dovolenkové pobyty až 30-% zľavy. Ich predstavitelia však predpokladajú, že sa situácia onedlho zlepší. Malo by k nej dôjsť po nedeľných (17.6.) parlamentných voľbách, v ktorých zvíťazili proeurópske strany. Najväčšia nemecká turistická kancelária Tui informovala, že záujem o Grécko sa začal zvyšovať najmä v skupine zájazdov Last Minute. Hovorkyňa spoločnosti dodala, že sa o prelome ešte nedá hovoriť. Kancelára Tui znížila ceny dovolenkových pobytov v Grécku priemerne o 10 % a ich ďalší pokles už neplánuje.

Kancelária Thomas Cook Deutschland znížila ceny zájazdov v priemere o 20 %. Druhá najväčšia spoločnosť v odvetví však o pätinu zlacnela aj pobyty v Egypte. Vo viacerých nemeckých cestovných kanceláriách napriek zľavám zostáva záujem turistov o Grécko až 30 % pod úrovňou minulej sezóny.

Výnimkou je len kancelária Alltours v Duisburgu. V prvých dvoch júnových týždňoch prekonala minuloročný výsledok o 13 %. Záujemcov o produkty však získala balíkmi zliav. Šéf spoločnosti Willi Verhuven uviedol, že ešte podnikne ďalšie kroky, aby letná sezóna 2012 nebola pre Grécko stratená. Pokles záujmu o krajinu, ktorý sa prejavoval v uplynulých mesiacoch, sa však už nedá dobehnúť. Informovala o tom agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu