Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Grécky taxikár dobodal piatich turistov, jeden neprežil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

ATÉNY - Grécky taxikár smrteľne bodol britského turistu (19), ktorý ho s priateľmi podľa svedkov rozhneval laserovými ukazovadlami. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

K incidentu došlo nadránom v letovisku Laganas na ostrove Zakynthos. Svedkovia uviedli, že skupina piatich mladých Britov opakovane svietila laserovými ukazovadlami na dvoch taxikárov vo veku 21 a 25 rokov. Pri bitke jeden z taxikárov vytiahol nôž.

"Použil nôž a bodol všetkých piatich. Jeden z nich zomrel, zvyšných štyroch hospitalizovali, nie sú však vo vážnom stave," uviedol zástupca polície. Podľa ďalšieho zdroja mladého Brita bodli do srdca. Jeden z taxikárov sa priznal, pričom oboch vodičov zatkli.

Briti tvoria takmer pätinu z 15 miliónov turistov, ktorí ročne zavítajú do Grécka. Mnoho letovísk, vrátane Laganasu, však čoraz viac sužuje problém opitých, násilníckych turistov - často práve Britov.

"Musíme sa rozhodnúť, aký turizmus chceme," povedal starosta Zakynthosu Stelios Bozikis s tým, že odsudzuje útok, no tiež bezohľadné správanie turistov. Správu priniesli agentúry Reuters a DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu