Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bezhlavé telá vo vreciach: Masové vraždenie má až 49 obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MONTERREY - Mexické bezpečnostné sily objavili včera zohavené telá 49 osôb v cestnej priekope pri meste Monterrey na severe krajiny. Informovali o tom úrady mexického štátu Nuevo León.

 

Pri vyhodených telách bol odkaz podpísaný drogovým kartelom Zetas. Ide o najnovšie brutálne zabíjanie spojené s činnosťou kriminálnych a drogových gangov.
 
Na sťaženie identifikácie obetí ani jedna z obetí nemala hlavu a ich ruky a nohy boli zmrzačené, uviedol hovorca regionálnej vlády. Zo 49 zabitých bolo šesť žien. Niektoré telá boli v plastikových vreciach, mnohé boli bez šiat. Polícia dúfa, že sa jej podarí identifikovať aspoň časť z obetí podľa tetovania.
 
Najnovší prípad pri Monterrey predstavuje už tretie masové vraždenie za deväť dní na severe Mexika. Na začiatku mesiaca zabili 23 mužov v Nuevo Laredo blízko hranice s USA a minulý týždeň našli policajti 18 zohavených tiel v štáte Jalisco. Polícia je presvedčená, že vraždy sú spojené so zvýšeným súperením drogových kartelov, osobitne gangu Zetas a Zálivového kartelu. Najnovší prípad je zrejme pomstou za zabíjania v štáte Nuevo Laredo.
 
Viac než 50.000 ľudí už prišlo o život, odkedy prezident Felipe Calderón vyhlásil v roku 2006 ťaženie proti drogovému zločinu. Veľká časť tohto násilia sa odohráva v oblastiach pri hraniciach s USA, ktoré slúžia ako tranzitné body pre pašovanie narkotík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu