Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drogové vojny v Mexiku: Našli ďalších 14 znetvorených tiel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Nový desivý nález rozrezaných ľudských tiel oznámila vo štvrtok mexická tlač. V meste Ciudad Mante na juhu štátu Tamaulipas susediaceho s USA našla polícia časti tiel štrnástich zavraždených ľudí, z toho troch žien. Tlač označila nález za následok vojny medzi dvoma najsilnejšími mexickými drogovými kartelmi.

Mexická polícia v posledných mesiacoch odhalila niekoľko podobných masakrov, ktorých obeťami boli ľudia napojení na drogové gangy Sinaloa a Zetas. V máji bolo u severomexického mesta Monterrey nájdených 49 ľudských tiel zbavených hlavy a údov, niekoľko dní pred tým ohlásila polícia objav 17 iných znetvorených mŕtvol u druhého najväčšieho mexického mesta Guadalajara. Začiatkom mája neznámi vrahovia zavesili deväť mŕtvol na most v meste Nuevo Laredo.
    
Mexický prezident Felipe Calderón vyhlásil koncom roka 2006 drogovým kartelom vojnu, do ktorej sa zapojila aj armáda. Boj narkomafie proti vojakom a vybavovanie účtov medzi drogovými gangmi si od tej doby vyžiadali 55 tisíc mŕtvych.
    
Mexické médiá predpovedajú, že nespokojnosť s obrovskými stratami na životoch bude Calderóna stáť prezidentské kreslo vo voľbách, ktoré sa v krajine budú konať 1. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu