Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podvod za milión eur: Tovar preclili u nás, v Maďarsku nezaplatili daň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Podvod na DPH v hodnote 300 miliónov forintov (1,03 milióna eur) na tovare dovezenom z Číny a preclenom na Slovensku sa podarilo odhaliť maďarskému Národnému úradu pre dane a clá (NAV).

Ako informovala dnes maďarská tlačová agentúra MTI, vyšetrovatelia NAV v týchto dňoch zadržali hlavného páchateľa, ktorým je podnikateľ z Balatonbogláru.

V prípade dovozu lámp z Číny, ktoré fiktívne preclili na Slovensku a v Maďarsku potom nezaplatili DPH, je šesť podozrivých, z nich dvaja sú už vo vyšetrovacej väzbe. Kriminalisti vykonali v Balatonboglári domovú prehliadku luxusnej vily podnikateľa, ktorý jazdil autom so slovenským evidenčným číslom. Zhabali množstvo dôkazov trestnej činnosti, medzi nimi fiktívne účty, účtovné doklady, luxusné vozidlo, motocykel, nehnuteľnosť, ale aj peniaze na účtoch zainteresovaných firiem a ich šéfov.

Pri domovej prehliadke zistili, že pre svoju vilu v hodnote jednej miliardy forintov (3,4 milióna eur) a kanceláriu odoberal podnikateľ elektrinu ilegálne. Tovar z Číny našli v sklade v Balatonboglári. Podozriví čelia trestnému stíhaniu za podvod a falšovanie dokladov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu