Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Aféra v Grécku: Zatkli ďalšie prostitútky, ktoré roznášali HIV

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ATÉNY - Grécka polícia dnes zatkla ďalších šesť prostitútok nakazených vírusom HIV, ktorý spôsobuje chorobu AIDS. Zadržaných bolo celkom 45 žien, z toho 35 cudziniek. U 39 z nich ale lekárske vyšetrenie ukázalo, že sú zdravé.

V predchádzajúcich dňoch bolo počas predvolebných razií zadržalo 16 iných nakazených žien ponúkajúcich sexuálne služby. V piatok boli obvinené z trestného činu pokusu o ťažké ublíženie na zdraví a vsadené do väzby. Ide o 13 Grékyne, dve Bulharky a Rusku vo veku zhruba od 20 do 30 rokov.

Aféra je v krajine veľa sledovaná, pretože od prostitútok sa mohli nakaziť desiatky klientov, ktorí poľavili v ostražitosti a nepoužili kondómy. Podobne ako vo zvyšku Európy, tak iv Grécku varovné kampane pred AIDS v kontraste s koncom minulého storočia značne poľavili.

V Grécku je prostitúcia legálna, ak sa prevádzkuje v podnikoch, ktoré sú k danej činnosti vyhradené a zamestnanci podstupujú pravidelné zdravotné kontroly. To sa ale v danej oblasti príliš nedodržiava.

Mnohé ženy však "podnikajú" aj klasicky v uliciach. V centre gréckej metropoly sa podľa polície pohybuje okolo 3000 nelegálnych prostitútok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu