Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Panika medzi mužmi: Testy odhalili 11 HIV pozitívnych prostitútok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: inquisitr.com)

ATÉNY - Tisíce gréckych mužov telefonovali v panike do zdravotných stredísk po tom, čo testy v Aténach odhalili množstvo HIV pozitívnych prostitútok. Informovala o tom dnes miestna rozhlasová stanica Private Skai.

Lekárske prehliadky u vyše sto prostitútok vykonalo grécke Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v minulých dvoch dňoch. Ukázalo sa, že jedenásť z nich je nositeľom vírusu HIV, ktorý spôsobuje nákazlivú, zvyčajne smrteľnú chorobu AIDS.

CDC uviedlo, že zintenzívnilo testovanie ľahkých žien pôsobiacich v centre hlavného mesta. Úrad taktiež poukázal na to, že väčšina sexuálnych pracovníčok nemá prístup k zdravotnej starostlivosti, lebo pracujú ilegálne.
Nárast prípadov AIDS v posledných rokoch CDC pripisuje práve ilegálnej prostitúcii a zvýšenému počtu ľudí, ktorí užívajú drogy vnútrožilovo.

Private Skai informovala, že Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb zaznamenalo vyše tisíc telefonátov od nedele 29. apríla, keď varovalo mužov, ktorí mali nechránený sex s konkrétnou 22-ročnou Ruskou. Tú sexuchtiví klienti spoznali na fotografii, ktorú zverejnila grécka polícia.

Grécky minister zdravotníctva Andreas Loverdos vyhlásil, že nezodpovedne sa správali nielen prostitútky, ale aj ich zákazníci. "Vlastne by mali byť zverejnené aj ich fotografie, aby sme videli, akí idioti sa v tejto krajine nechránia," dodal.

Aténske kurtizány sú často obeťami obchodu s bielym mäsom z východnej Európy alebo ide o Grékyne závislé na drogách. V centre gréckej metropoly sa podľa polície pohybuje okolo 3000 ilegálnych prostitútok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu