Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Břeclavi opäť útočil Róm: Stĺkol spolužiaka, zranil mu oko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BŘECLAV - V pondelok sa v Břeclavi odohral ďalší rómsky útok. Trojica trinásťročných školákov najprv slovne napádala svojho spolužiaka a jeden na neho neskôr zaútočil aj fyzicky. Chlapec skončil so zranením oka v nemocnici.

Prednedávnom sa v meste uskutočnil protirómsky pochod za zbitého pätnásťročného chlapca, ktorý prišiel po útoku Rómov o obličku. Neubehol ani mesiac a polícia vyšetruje podobný prípad, informuje denik.cz.

"Začiatkom týždňa obťažovalo niekoľko tínedžerov rómskeho pôvodu o rok mladšieho žiaka základnej školy. Po slovnej provokácii jeden z nich napadol chlapca aj fyzicky. Spôsobil mu podliatinu pod okom a obeť mala taktiež odretú kožu," popísala útok břeclavská policajná hovorkyňa Kamila Haraštová.

Nešťastník nebol pred školou sám. Jeho dvaja kamaráti sa mu snažili pomôcť, ale neuspeli. Polícia útočníkov, ktorých identitu už údajne pozná, vyšetruje pre podozrenie z prečinu výtržníctva a pokusu ublíženia na zdraví. Keďže však mladíci nie sú vzhľadom na svoj vek trestne zodpovední, prípadom sa bude zaoberať aj sociálny odbor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu