Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Úmysel alebo náhoda? Študent sa zľakol Róma a dobodal ho na smrť!

Na tejto autobusovej stanici sa odohrala dráma
Na tejto autobusovej stanici sa odohrala dráma (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Vysokoškolák Andrej K. (22) čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy potom, ako na košickej autobusovej stanici v šoku dobodal Róma Zoltána (40) zo Sokolian. Podľa prokurátora však nie je dôvod na to, aby mladíka stíhali vo väzení, a tak je stále na slobode.

Tragický incident sa odohral ešte v roku 2010, keď mladík po zápise na vysokej škole čakal na autobusovej stanici v Košiciach. Po zástavkách sa potuloval opitý Zoltán, ktorý od náhodných okoloidúcich žobral peniaze. Keď sa pristavil pri Andrejovi, aby ho požiadal o drobné, mladík naňho vytiahol 8,6-centimetrový nôž. V priebehu 40 sekúnd Rómovi zasadil až 22 rán do hlavy, krku, hrudníku aj končatín.

Podľa denníka Sme bol Zoltán natoľko opitý, že na útok mladého študenta nestihol včas zareagovať. Po necelej minúte bolo po všetkom, a aj keď sa Róma podarilo do nemocnice dostať pomerne rýchlo, necelý mesiac po útoku zomrel.

Mladíka pôvodne obvinili z ublíženia na zdraví, avšak počas vyšetrovania na základe znaleckých posudkov došlo k zmene obvinenia na obzvlášť závažný zločin vraždy. Príčinu nečakaného vyčíňania objasnia zrejme až ďalšie znalecké posudky. Andrej však tvrdí, že nožík vytiahol preto, lebo sa „Róma zľakol a bál sa že ho zabije“.

Napriek vážnym obvineniam prokurátor odmietol uvaliť na vysokoškoláka väzbu. Andrej je teda naďalej na slobode a navštevuje vysokú školu. Pojednávanie, na ktorom budú vypočúvaní ďalší svedkovia, bude pokračovať v septembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu