Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Férovka po rómsky: Tridsať opilcov sa vrhlo na dvoch policajtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sacbee.com)

JIHLAVA - Chceli zabrániť bitke a sami to schytali. Dvoch jihlavských policajtov minulú sobotu napadlo niekoľko desiatok Rómov, a to len preto, že si plnili svoju povinnosť a snažili sa od seba odtrhnúť bitkárov, ktorí sa do seba pustili pred miestnou reštauráciou.

Policajtom sa na krátku chvíľlu podarilo vášne medzi dvojicou Rómov a prívržencov extrémistického hnutia upokojiť. Lenže jeden z rómskych spoluobčanov potom odbehol do reštaurácie, v ktorej oslavoval. O pár minút neskôr z nej vyšiel s ďalšími dvadsiatimi až tridsiatimi podnapitými kamarátmi. Tí mužov zákona obkľúčili, chytili za ruky a uštedrili im niekoľko rán päsťou do tváre.

"Boli v absolútnej presile. Útok bol veľmi agresívny," povedal jeden z napadnutých policajtov. Napriek tomu sa mu spolu s kolegom podarilo hlavného útočníka zvaliť na zem a spútať. Privolané posily zadržali aj druhého agresora. Ostatní Rómovia na policajtov kričali a vulgárne im nadávali.

"Podobný útok na policajtov som nikdy nezažil," podotkol vedúci územného odboru v Jihlave Petr Petr. Obom zadržaným násilníkom vo veku 31 a 36 rokov namerali od 1,01 do 2,28 promile alkoholu v dychu. Dvojica policajtov pri útoku utrpelo zranenia. Jeden z nich musel byť ošetrený v nemocnici a je momentálne práce neschopný.

Zadržaní Rómovia, ktorí už boli v minulosti odsúdení za inú trestnú činnosť, čelia obvineniu z výtržníctva, prečinu násilia proti úradnej osobe a pokusu zločinu násilia proti úradnej osobe v spolupáchateľstve. Svoj čin ľutujú a sú stíhaní na slobode. O prípade informoval portál jihlavsky.denik.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu