Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Sibíri havarovalo lietadlo: Najmenej 32 mŕtvych, aj deti!

Nehodu neprežilo najmenej 32 ľudí Zobraziť galériu (4)
Nehodu neprežilo najmenej 32 ľudí (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najmenej 32 obetí si vyžiadala dnešná havária ruského civilného dopravného lietadla ATR-72, ktoré sa ráno zrútilo v regióne Ťumeň na Sibíri.

Na palube bolo 39 cestujúcich a štyria členovia posádky. Medzi mŕtvymi sú aj deti, uviedla RT. Pôvodne sa predpokladalo, že nešťastie nikto neprežil. Zranenia piatich osôb sú však život ohrozujúce.

Podľa agentúry RIA Novosti, odvolávajúcej sa na hovorcu centrály záchrannej operácie, stroj ATR-72 spoločnosti UTair havaroval približne o 05.50 h moskovského času krátko po štarte z letiska Roščino v meste Ťumeň. Pri dopade na zem sa rozpadol na tri kusy. Jeho trosky sa našli približne dva kilometre východne od dediny Gorkovka, ležiacej 35 kilometrov od letiska Roščino. Očití svedkovia uviedli, že krátko pred nárazom videli, ako sa z motorov valí dym.

Spojenie s lietadlom, ktoré smerovalo do mesta Surgut, správneho centra Surgutského rajónu v Chanty-Mansijskom autonómnom okruhu, sa prerušilo onedlho po vzlietnutí. Stroj sa pri dopade vznietil a rozbil na kusy.

Príslušné miesta začali vo veci trestné vyšetrovanie pre porušenie bezpečnostných pravidiel a prevádzky železničnej, leteckú a vodnej dopravy. Vyšetrovaciu komisiu zriadilo aj ruské ministerstvo dopravy. Odborníci sa domnievajú, že príčinou nešťastia by mohli byť technické problémy alebo chyba pilota. Možnosť teroristického útoku však vylúčili.

ATR-72 je dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo určené na krátke a stredné vzdialenosti. Pojme 74 cestujúcich a dvoch pilotov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu