Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obrovské letecké nešťastie v Pakistane: Zo 131 pasažierov nikto neprežil!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Lietadlo, na ktorého palube bolo až 131 osôb, sa dnes zrútilo krátko pred pristátím pri pakistanskej metropole Islamabad. Nešťastie sa stalo za silnej búrky a hustého dažďa, oznámili miestne médiá. Podľa policajného zdroja citovaného agentúrou AFP nie je prakticky nádej, že by tragédiu niekto zázračne prežil.

Lietadlo spoločnosti Bhoja Air letelo z juhopakistanského Karáčí a havarovalo len niekoľko kilometrov od letiska na islamabadskom predmestí Rawalpindi. Stroj sa po páde na ceste rozbil na niekoľko kusov a začal horieť. Úlohou protipožiarnych síl tak bolo najprv uhasiť plamene. Záchranné tímy potom pátrali po prípadných preživších.

Podľa niektorých zdrojov lietadlo havarovalo nad obývanou oblasťou, podľa iných dopadlo do neobývanej lokality.

 

Obrovské letecké nešťastie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Údaje o počte ľudí v lietadle Boeing 737-200 sa tiež rozchádzajú. Zdroj z pakistanského úradu pre civilné letectvo oznámil agentúre Reuters, že v ňom bolo 131 osôb. Hovorca aeroliniek hovoril o 122 osobách, z toho 116 pasažierov a šiestich členoch posádky.

Ide o najväčšie letecké nešťastie v oblasti od júla 2010, keď pri páde lietadla spoločnosti Airblue opäť u Islamabade zahynulo 152 osôb.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu