Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dagmar Havlová je sklamaná, že vláda váha s premenovaním letiska

Letisko Praha- Ruzyň
Letisko Praha- Ruzyň

PRAHA - Bývalá prvá dáma ČR Dagmar Havlová pripravuje knihu, ktorá bude predovšetkým prostredníctvom fotografií spomienkou na smútočné akcie v období od úmrtia niekdajšieho československého a českého prezidenta Václava Havla (18. decembra 2011) až do uloženia urny s jeho popolom do rodinnej hrobky 4. januára 2012.

Informáciu priniesol internetový portál nadácie Vize 97 Dagmar a Václava Havlových. Podľa neho chystá Česká mincovňa v spolupráci s touto nadáciou vydanie pamätnej medaily Václav Havel. Na jej slávnostnej razbe sa 22. marca zúčastní v Jablonci nad Nisou aj vdova po zosnulom exprezidentovi. Mincovňa sa výťažok z predaja tejto medaily chystá venovať na podporu projektov nadácie Vize 97.

Dagmar Havlová sa na svojej webovej stránke venuje aj iniciatíve dokumentaristu slovenského pôvodu Fera Feniča za premenovanie letiska Praha-Ruzyň na Letisko Václava Havla. Vyjadrila sklamanie nad tým, že vláda ČR doteraz váha s týmto krokom. Dodala, že bude aj naďalej usilovať o realizáciu nápadu Fera Feniča v praxi, ktorý podporil aj celý rad významných osobností spoza hraníc ČR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu